TULE kuntoon, seniori! -luennot käynnistyvät tiistaina 7.3.2017

  • -

TULE kuntoon, seniori! -luennot käynnistyvät tiistaina 7.3.2017

Tiedote, julkaisuvapaa heti (pdf)

Luentopaikkakunnat kevät 2017 (pdf)

Tuki- ja liikuntaelinterveys (tule) jää usein huomioimatta ennen kuin se aiheuttaa oireita ja vaikuttaa toimintakykyymme. Kuitenkin yli miljoonalla suomalaisella on jokin tuki- ja liikuntaelinongelma tai -sairaus, ja joka kolmas eläkeläinen kärsii tuki- ja liikuntaelinongelmien aiheuttamista toimintakyvyn vajauksista. Erilaiset kolotukset, jäykkyydet ja vihlaisut ovat etenkin iän karttuessa yhä yleisempiä. Iäkkäillä ihmisillä yleisiä tuki- ja liikuntaelinongelmia ja -sairauksia ovat polven ja lonkan nivelrikko, osteoporoosi, osteoporoottiset murtumat ja kaatumistapaturmat. Tule-ongelmat ja -sairaudet ovat masennuksen jälkeen suurin syy toimintakyvyttömyyteen ja ne vaikuttavat kykyyn ja halukkuuteen liikkua.

TULE kuntoon, seniori! -luennot tarjoavat ihmisille tietoa ja keinoja ehkäistä ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinongelmia
Vaikka suurin osa meistä iän myötä kärsiikin jonkinasteisista tule-vaivoista ainakin ajoittain, voi tule-kuntoonsa vaikuttaa kaiken ikäisenä jo pienilläkin arkisilla teoilla!
Suomen Tule ry, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry, Huoltoliitto ry, Suomen Nivelyhdistys ry, Suomen Luustoliitto ry ja Selkäliitto ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen luentokiertueen nimeltä TULE kuntoon, seniori! Luentokiertue alkoi syksyllä 2016 ja niitä pidettiin neljällätoista paikkakunnalla. Luennot tavoittivat 1 400 tuki ja liikuntaelinterveydestä kiinnostunutta kuulijaa eri puolilla Suomea.
Luennoilla käsitellään monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksia, muun muassa nivelrikkoa, osteoporoosia ja selkäsairauksia, niiden syitä sekä ennaltaehkäisy- ja hoitomahdollisuuksia, kaatumistapaturmia ja kivun itsehoitoa. Luennoilla pyritään myös innostamaan ikääntyviä tuki- ja liikuntaelinterveyden itsehoitoon. Luentoja ennen on mahdollisuus tutustua yhteistyössä mukana olevien paikallisten tule-yhdistysten toimintaan.
Kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluentoja järjestetään kevään aikana 10 paikkakunnalla. Luentokiertue käynnistyy Siilinjärveltä tiistaina 7.3.2017 klo 17.00 Ahmon koulun auditoriossa, Ahmontie 1, 71800 Siilinjärvi, luennoitsijana toimii fysioterapeutti Eeva-Liisa Julkunen. Luentokiertueen toteuttamisen mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tuki.