TULE kuntoon, seniori! -luennot pyörähtävät käyntiin lokakuussa

  • -

TULE kuntoon, seniori! -luennot pyörähtävät käyntiin lokakuussa

Seniori-ikäisille suunnatut luennot tuki- ja liikuntaelinongelmista, ennaltaehkäisystä ja itsehoidosta pyörähtävät käyntiin lokakuussa. Tuki- ja liikuntaelinten (tule) oireet ja sairaudet sekä niiden aiheuttama heikentynyt toimintakyky ovat yksi kansanterveytemme suurimmista ongelmista. Eri asteisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ilmenee joka kuukausi joka kolmannella suomalaisella aikuisella eli noin 1,7 miljoonalla henkilöllä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinsairaus (tules). Tule-sairaudet ovat siis kallis, ja väestön yhä ikääntyessä myös kasvava kansanterveysongelma.

Luennoilla käsitellään monipuolisesti ikääntyvien näkökulmasta tuki- ja liikuntaelinongelmia, kuten selkä-, niska- ja nivelvaivoja, osteoporoosia ja kaatumistapaturmia sekä tarjotaan tietoa ja tukea ikääntyvien tuki- ja liikuntaelinterveydestä ja tule-vaivojen ennaltaehkäisystä sekä omahoidosta. Luennoitsijoina toimivat alan asiantuntijat ja luennoille osallistujat saavat mukaansa monipuolisen materiaalivihkon. Lisäksi paikallisyhdistykset ja -osastot ovat mukana esittelemässä vertaistuki- ja toimintamahdollisuuksiaan. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ensimmäinen luento pidetään maanantaina 3.10.2016 klo 18.00 alkaen Kotkassa. Luentoja järjestetään syksyn aikana 14 ja paikkakuntaiset tiedot löydät täältä.

Helsingissä keskiviikkona 19.10.2016 pidettävä luento lähetetään suorana videolähetyksenä, luentoa voi seurata verkkosivuiltamme klo 17.00 alkaen täältä. Videoluennon voi katsoa myös jälkikäteen sivuiltamme.

Luennot järjestetään Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry:n, Huoltoliitto ry:n, Invalidiliitto ry:n, Selkäliitto ry:n, Suomen Luustoliitto ry:n,  Suomen Nivelyhdistys ry:n  ja heidän jäsenyhdistystensä kanssa yhteistyössä ympäri Suomea Raha-Automaattiyhdistyksen tuella.