11Vuoden 2013 elokuussa alkaneen kolmivuotisen Tehoa tule-terveyden edistämiseen -projektin päätavoitteena oli tehostaa tule-järjestöjen terveyden edistämistä ja vaikuttamistoimintaa.
Projektin työntekijänä toimi projektipäällikkö Johanna Kujala (VTM, fysioterapeutti).

P1100635

Puheenjohtaja Anssi Kemppi tilaisuuden.

P1100610

Tilaisuuteen osallistui 54 kuulijaa.

 

 

 

 

 

 

 

Hankkeen tehtävänä oli koota ajantasaista ja luotettavaa tietoa tule-toimijoille, kansalaisille ja ammattilaisille materiaalipankkiin. Materiaalipankki julkistettiin Miljardikustannukset tuki- ja liikuntaelinongelmista -tilaisuudessa 24.11. Helsingissä. Tilaisuuden avasi Suomen Tule ry:n puheenjohtaja Anssi Kemppi Invalidiliitosta ja puhujina tilaisuudessa olivat sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen, fysiatrian erikoislääkäri Timo Pohjolainen ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Esko Kaartinen. Tilaisuuteen osallistui päättäjiä, vaikuttajia ja asiantuntijoita tutustumaan tule-kustannuksiin ja tule-terveyden kehitysnäkymiin. Materiaalipankki löytyy osoitteesta www.tulessa.fi.

Tuula Haatainen.

Tuula Haatainen.

Timo Pohjonen

Timo Pohjonen

Esko Kaartinen.

Esko Kaartinen.

Projektin toimenpiteitä olivat myös Lapsiperheiden tule-terveyttä edistävän TULE! Liiku ja leiki! -tapahtumapäivän järjestäminen ja toimintamallin kehittäminen (138 henkeä, 0-6 v. 67 henkeä) yhteistyössä Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa, Toyota Auto Finland Oy:lle Täsmäisku tule-vaivoille -luento (n. 60 henkeä), THL:n koordinoiman HYTE-verkoston toimintaan ja kehittämistyöhön osallistuminen (3 työpajaa, joissa n. 50 henkeä) sekä Ammattiin opiskelevien liikuntaa lisäävän interventiotutkimuksen asiantuntijaryhmässä toimiminen (noin 10 tapaamista).